flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, підозрюваний у вбивстві неповнолітньої Діани Хріненко залишиться під вартою на строк досудового розслідування

18 жовтня 2019, 08:21

Колегією суддів Кропивницького апеляційного суду задоволено частково апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктом 6 частини 2 статті 115, частиною 4 статті 187  Кримінального кодексу України.

За версією слідства чоловік підозрюється у скоєнні розбою, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вбивства неповнолітньої з корисливих мотивів. 

Сторона захисту оскаржила ухвалу районного суду, якою стосовно підозрюваного продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці в межах строку досудового розслідування.

Захисник просив суд обрати щодо підозрюваного запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, посилаючись на необґрунтованість підозри та порушення, допущені у ході затримання підозрюваного та збору доказів.

Прокурор просив апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін, посилаючись на обґрунтованість підозри та вказуючи, що підозрюваний має судимість, перебував у розшуку, тому існують ризики переховування від слідства та суду.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • апеляційну скаргу сторони захисту задовольнити частково
  • ухвалу слідчого судді – скасувати
  • клопотання слідчого задовольнити
  • продовжити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з 09 жовтня 2019 року до 07 грудня 2019 року включно, без визначення розміру застави.

З повним текстом ухвали від 17.10.2019 року можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №405/6140/19.

 

Прес-служба суду