flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результат розгляду апеляційної скарги на ухвалу про продовження строку тримання під вартою чоловіка, обвинуваченого у замаху на вбивство свого малолітнього сина

26 вересня 2019, 08:53

Колегією суддів Кропивницького апеляційного суду задоволено частково апеляційну скаргу обвинуваченого громадянина М. у кримінальному провадженні за обвинуваченням його у замаху на вбивство свого малолітнього сина, який оскаржив ухвалу суду про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Апеляційним судом до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном 2 місяці та зобов’язано носити електронний засіб контролю.  Обвинуваченого М. було звільнено з-під варти в залі суду.

За версією слідства, чоловік та дружина обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, пунктами 2, 4, 12 частини 2 статті 115 КК України, а саме у вчиненні незакінченого замаху на вбивство  власної дитини.

Обвинувачений та його захисник наполягали на обранні запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, вказуючи на стан здоров’я обвинуваченого, на відсутність доведених ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Прокурор зазначив, що ухвала районного суду є законною і обґрунтованою, та просив суд відхилити апеляційну скаргу.

За наслідками апеляційного перегляду колегія суддів постановила:

- апеляційні скарги обвинуваченого М. задовольнити частково

- ухвалу районного суд, якою стосовно обвинуваченого М. продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою скасувати

- клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою підозрюваного  М.  задовольнити частково.

- застосувати обвинуваченому М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном 2 місяці, тобто до 16.00 год. 25 листопада  2019 року, заборонивши йому цілодобово залишати місце постійного проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.

На підставі ст. 194 ч.5 КПК України суд зобов’язав підозрюваного - не залишати цілодобово постійне місце проживання

- прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою

- здати слідчому на зберігання паспорт громадянина України та паспорт для виїзду з України

- утримуватися від спілкування зі свідками, потерпілими та іншими підозрюваними (обвинуваченими) по даному кримінальному провадженню

- носити електронний засіб контролю.

Контроль за виконанням даної ухвали покладено на процесуального прокурора по даному кримінальному провадженню.

Ухвала апеляційного суду  є остаточною та оскарженню в касаційному порядку не підлягає. 

З повним текстом ухвали від 25.09.2019  року можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №396/1260/19.

 

Прес-служба суду