flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результат розгляду апеляційної скарги підозрюваного у смертельній ДТП

04 червня 2019, 15:05

Сьогодні колегією суддів Кропивницького апеляційного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України, та залишено без змін ухвалу слідчого судді, якою стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, чоловік підозрюється у тому, що він, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння порушив правила дорожнього руху, спричинив дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої загинули неповнолітні хлопець та дівчина.

Сторона захисту підозрюваного звернулася з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді, просила обрати йому запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, а саме домашній арешт, вказуючи на повне визнання вини та щиросердне каяття підозрюваного, його міцні соціальні зв’язки,  наявність постійного місця проживання та роботи, а також відсутність доведених ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Прокурор зазначив, що ухвала слідчого судді є законною і обґрунтованою, та просив суд відхилити апеляційну скаргу вказуючи, що підозрюваний проживає в одній місцевості з потерпілими та свідками, а отже в разі перебування під домашнім арештом матиме можливість незаконно впливати на потерпілих та свідків та зможе переховуватися від слідства та суду.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

  • апеляційну скаргу сторони захисту залишити без задоволення
  • ухвалу слідчого судді залишити без змін

Таким чином, підозрюваний утримуватиметься під вартою до  00 год. 01 хв. 20 липня 2019 року.

З повним текстом ухвали від 04.06.2019 року можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером №384/346/19.

Довідково:

Стаття 286 Кримінального кодексу України. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

  1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, -

карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

  1. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

  1. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Прес-служба суду