flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивство школярки: оголошено перерву у розгляді апеляційної скарги на ухвалу про застосування примусових заходів медичного характеру

30 травня 2019, 18:00

Сьогодні суд продовжив розгляд апеляційної скарги потерпілої сторони на ухвалу суду про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно жінки, яка ймовірно вчинила суспільно небезпечне діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого підпунктами 2, 4 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої особи, вчинене з особливою жорстокістю,  карається  позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.).

Обставини справи:

У грудні 2017 року до поліції надійшла заява батьків про зникнення малолітньої доньки. Після кількох днів пошуків було знайдено труп дівчинки з ознаками насильницької смерті. За версією слідства, у вбивстві запідозрили матір дівчинки.

Згідно висновку судово-психіатричних експертів громадянка  Д. на період часу, що відноситься до скоєння кримінального правопорушення була нездатна усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Суд першої інстанції розглянувши кримінальне провадження ухвалив застосувати стосовно жінки у зв’язку із вчиненням в стані неосудності суспільно небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого п.п.2, 4 ч.2 ст.115 КК України, примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Вказана ухвала оскаржена до апеляційного суду потерпілою стороною, яка вказує на неповноту зібрання та дослідження доказів на стадіях досудового та судового слідства.

У судовому засіданні в суді першої інстанції громадянка Д. не визнала факт вчинення суспільно небезпечного діяння.

Сьогодні у судовому засіданні захисником особи, стосовно якої винесено ухвалу, а також представником потерпілої сторони подано клопотання про призначення судово-біологічної та судової психо-лінгвістичної експертиз.

Прокурор заявив про необхідність детального ознайомлення його з матеріалами вказаних клопотань та просив оголосити перерву по справі.

У розгляді апеляційної скарги оголошено перерву до 14:00 год. 6 червня 2019 року.

 

Прес-служба суду