flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся VII Судовий форум «Судова система: глобальна та національна трансформація»

19 листопада 2018, 09:04

15−16 листопада 2018 року у місті Києві відбувся масштабний захід юридичної спільноти України – VII Судовий форум «Судова система: глобальна та національна трансформація», участь у якому взяли судді апеляційного суду Віринея Кабанова та Олександр Дуковський.

Метою форуму стало ознайомлення учасників з найактуальнішими питаннями, які стосуються судочинства, судової реформи, новел процесуального законодавства,  вимог, що ставить час і суспільство до професії правника, а також  обговорення  представниками судових інституцій, міжнародними та національними експертами нагальних питання щодо функціонування судової системи в Україні.

Захід організовано Асоціацією правників України спільно з проектами Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» та «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини».

Валентина Данішевська, голова Верховного Суду,  презентувала перші підсумки роботи Верховного Суду, оприлюднила кількість надходження справ/матеріалів до Верховного Суду станом на 9 листопада 2018 року та їхнє відсоткове співвідношення, що перебувають у провадженні Верховного Суду. 

Сергій Козьяков, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, член Ради з питань судової реформи при Президентові України, розповів про нові вищі спеціалізовані суди: Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності. Також висвітлив підсумки першої хвилі кваліфікаційного оцінювання суддів та другого конкурсу набору суддів до Верховного Суду. 

Ігор Бенедисюк, голова Вищої ради правосуддя, член Ради з питань судової реформи при Президентові України, член Конституційної комісії, розказав про повноваження Вищої ради правосуддя та особливості процесу створення та початку роботи нових окружних судів.

Зі спеціальною доповіддю «Правосуддя: нова система координат» виступив Олексій Філатов, заступник Глави Адміністрації Президента України, Координатор Ради з питань судової реформи при Президентові України, під час якої розглянув найважливіші частини побудови нового судочинства.

   

Детально з насиченою програмою форуму, доповідями спікерів можливо ознайомитися за посиланням: https://uba.ua/ukr/news/.

Фото: Асоціація правників України