flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» для семикласників відбувся у Кропивницькому апеляційному суді

09 листопада 2018, 16:51

Сьогодні до суду завітали школярі, учні 7 класу ЗОШ №4, де в рамках всеукраїнської акції "Урок справедливості" організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за підтримки Ради суддів України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя", взяли участь у вирішенні уявного спору між героями мультика, відзнятого з метою підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів.

Суддя, член Ради суддів України Людмила Дьомич розповіла дітям про роботу установи, до якої вони завітали, продемонструвала суддівську атрибутику та звернула увагу на основне завдання правосуддя – постановити справедливе судове рішення.

Діти з надзвичайною цікавістю переглянули анімаційне відео та спробували спочатку самотужки розібратися, на чиєму боці правда. Дехто звернув увагу на право власності, інший на знахідку. До обговорення долучилися і вчителі. У спірних цивільних правовідносинах семикласникам вдалося розібратися.

Розповіла суддя-спікер дітям і про зовсім не дитячі особливості кримінальних проваджень, про вік, з якого настає кримінальна відповідальність та за які злочини.

Діти цікавилися, як впливають на ступінь відповідальності обтяжуючі та пом’якшуючі обставини, чи несуть відповідальність батьки за злочини та неналежну поведінку дітей.

Роз’яснила суддя дітям і про особливості стягнення аліментів   та позбавлення батьківських прав, акцентуючи увагу на правах та обов’язках як батьків так і дітей.

На завершення заходу,  діти пообіцяли активно долучитися до ще однієї ініціативи Ради суддів України – взяти участь у Всеукраїнському конкурсі малюнку та твору серед школярів на тему: «Правосуддя».

 

 

Прес-служба суду