flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для суддів на тему : «Суд і медіація: можливості та перспективи» відбувся у Кропивницькому

26 жовтня 2018, 16:43

Сьогодні на базі Кропивницького апеляційного суду відбулося періодичне навчання суддів місцевих та апеляційних судів з метою підвищення рівня  їх кваліфікації у ході семінару на тему : «Суд і медіація: можливості та перспективи».

Семінар організовано відділом підготовки суддів Національної школи суддів України, Дніпропетровським регіональним відділенням спільно з Громадською спілкою «Українська академія медіації» за підтримки програми «Нове правосуддя» USAID.

Викладачі семінару:

* Лариса Зуєва – суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, медіатор

* Елла Катаєва – суддя, заступник голови Одеського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, медіатор

 

У семінарі взяли участь судді місцевих загальних судів, господарського суду Кіровоградської області, Кіровоградського окружного адміністративного суду та Кропивницького апеляційного суду.

У ході заходу, що проходив у форматі тренінгу, активної роботи в групах, судді з’ясовували,  що таке медіація, хто такий медіатор, навіщо медіація суду та суддям.

У ході жвавого обговорення судді дійшли висновку, що впровадження в Україні інституту альтернативних способів вирішення спорів сприятиме поліпшенню доступу громадян до правосуддя та скороченню навантаження на суди, а тому допоможе скоротити строки розгляду справ та відсоток оскаржуваних рішень, зменшити судові витрати, поліпшити якість судових рішень та досягнути примирення між сторонами.