flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота Кропивницького апеляційного суду в умовах воєнного стану

11 березня 2022, 12:50

У зв'язку з введенням на території України воєнного стану відповідно до Указу Президента України № 64/2022 від 24.02.2022, враховуючи вимоги ст.26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", рішення Ради суддів України № 9 від 24.02.2022 та рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022 щодо роботи судів в умовах воєнного стану, рекомендації Верховного Суду щодо окремих питань здійснення кримінального провадження в умовах воєнного стану, з метою вжиття невідкладних заходів для забезпечення безперебійного функціонування Кропивницького апеляційного суду, керуючись ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» головою суду видано наказ про роботу апеляційного суду в умовах воєнного стану.

Так, в умовах воєнного стану в Україні, з урахуванням реальної поточної обстановки у місті та регіоні, Кропивницький апеляційний суд забезпечує гарантоване законодавством України право на справедливий суд відповідно до визначених законом процедур і строків.

Крім того, з метою забезпечення безпеки працівників і відвідувачів під час перебування у приміщенні апеляційного суду, на період воєнного стану вжито таких заходів:

  • Обмежено допуск у приміщення суду осіб, які не є учасниками судових засідань.
  • Громадяни, які беруть участь у справах, допускаються до приміщення суду лише у супроводі працівника суду (помічника судді, секретаря судового засідання, судового розпорядника тощо).
  • Припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду, а здійснюється опрацювання лише письмових, електронних звернень громадян.
  • Допуск відвідувачів суду до канцелярії суду здійснюється до 13:00 години протягом робочого тижня.
  • Рекомендовано громадянам та учасникам судових процесів подавати документи в будь-який із наведених способів:

- на офіційну електронну адресу суду inbox@kra.court.gov.ua

  (за наявності електронного цифрового підпису);

- через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд»;

- засобами поштового зв’язку;

- до скриньки для кореспонденції, яка встановлена у вестибюлі суду.

Роз’яснюється громадянам право подати заяву: про розгляд справи у режимі відеоконференції; про розгляд справи за їх відсутності у випадках, передбачених відповідним процесуальним законом; про відкладення розгляду справи у випадку об’єктивної неможливості з’явитися до суду, що зумовлена воєнним станом.

Заходи запобігання поширенню хвороби коронавірусу, запроваджені в суді наказом голови суду на період карантину, діють в частині, що не суперечать наведеним вище заходам.

Актуальну інформацію про роботу суду та розгляд справ дізнавайтесь на офіційному сайті суду, на сторінці суду у мережі Facebook та за телефоном (0522) 24-56-63.