flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено розгляд апеляційної скарги на ухвалу про застосування запобіжного заходу до підозрюваного посадовця Держпраці

29 січня 2019, 08:57

До апеляційного суду надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді, якою застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до посадовця Держпраці, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, -карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна).

За версією слідства, головного державного інспектора Управління Держпраці у Кіровоградській області викрили на систематичних хабарах.

Як повідомляє СБУ, оперативники спецслужб встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від місцевого підприємця за нібито порушення трудового законодавства.

Слідчий суддя районного суду в задоволенні клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відмовив.

Застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту  в період часу з 19:00 годин вечора до 07:00 годин ранку.

У апеляційній скарзі прокурор просить суд задовольнити клопотання слідчого та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Додатково прокурор просить визначити розмір застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Розгляд апеляційної скарги призначено на 16:00 год. 30 січня 2019 року.

 

Прес-служба суду