flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кропивницькому апеляційному суді відбулося засідання щодо підсумків роботи за 2023 рік

25 березня 2024, 08:37

В Кропивницькому апеляційному суді 22 березня 2024 року відбулося спільне розширене засідання керівництва Кропивницького апеляційного суду, територіального управління ДСА України в Кіровоградській області та територіального управління Служби судової охорони в Кіровоградській області з головами, заступниками голів місцевих загальних судів Кіровоградської області щодо підсумків роботи судів за 2023 рік.

Голова апеляційного суду Валерій Драний довів до відома присутніх основні статистичні показники стану здійснення судочинства місцевими та апеляційним загальними судами Кіровоградської області у 2023 році та звернув увагу на особливості роботи судів в умовах воєнного стану.

Під час наради начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області Григорій Дрок повідомив про результати роботи територіального управління ДСА України в Кіровоградській області за 2023 рік та стан матеріально-технічного і фінансового забезпечення діяльності судів області.

Сергій Білоус, начальник ТУ ССО Кіровоградської області, окреслив роботу у сфері забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах та зазначив, які нові виклики постали перед судовою охороною у звітному 2023 році.

Заступник голови Кропивницького апеляційного суду Олександр Карпенко, повідомив про стан роботи цивільного судочинства місцевими загальними судами області за 2023 рік та охарактеризував проблемні питання правозастосування.

Про якість кримінального та цивільного судочинства за звітний період детально поінформували присутніх секретарі судових палат з розгляду кримінальних та цивільних справ Петро Ремез та Світлана Єгорова.

В рамках наради були обговорені й інші актуальні питання, що стосуються діяльності судів області.

Завершуючи нараду, Валерій Драний окреслив основні завдання на 2024 рік, які спрямовані на забезпечення безперервного та якісного здійснення судочинства та дотримання прав громадян на доступ до правосуддя.